Світла Пам’ять Ка Беніто Тіамзону та Ка Вільмі Австрії! Підняти Високо Червоний Прапор Марксизму-Ленінізму-Маоїзму!

Download PDFPrint document

We publish this unofficial Ukrainian translation of the document Long live the memories of Ka Benito Tiamzon and Ka Wilma Austria! Wave high the red banner of Marxism-Leninism-Maoism!

Пролетарі всіх країн, єднайтеся!

Світла Пам’ять Ка Беніто Тіамзону та Ка Вільмі Австрії! Підняти Високо Червоний Прапор Марксизму-Ленінізму-Маоїзму!

Травень 2023

Комуністичній партії Філіппін,

Міжнародному Комунистичному Руху

З глибоким почуттям скорботи, солідарності та обурення Міжнародна Комуністична Ліга звертається до Комуністичної партії Філіппін, Нової Народної Армії та всіх революційних сил філіппінського народу з нагоди падіння товаришів Беніто Тіамзона (Ка Лаан ) і Вільми Австрії (Ка Багон-Тао). Смерть товаришів Беніто і Вільми — це тяжка втрата для міжнародного пролетаріату, яка викликає сум у серцях комуністів усього світу.

Ми засуджуємо та клеймимо вогнем боягузливе вбивство товаришів Беніто та Вільми реакційною філіппінською армією за безпосередньої участі імперіалістів США – це пряма відповідальність Фердинанда Маркоса-молодшого, головнокомандувача AFP [Збройні Сили Філіппін]; генерал-лейтенант Бартоломе Бакарро, тодішній начальник штабу AFP; генерал Едгардо де Леон, тодішній керівник JTF-Storm [Об’єднана Оперативна Група “Шторм”] і 8-ї піхотної дивізії; і бригадний генерал Марселіано Теофіно, голова розвідувальної служби AFP. Ми також вважаємо, що американські військові безпосередньо причетні до злочину через Об’єднану спеціальну оперативну групу «Трайдент», підрозділ, яким безпосередньо командують, навчають і озброюють Сполучені Штати. Ми обіцяємо помститися за цей жахливий злочин проти міжнародного пролетаріату все новими і новими Народними війнами, щоб змести реакцію та імперіалізм з лиця землі.

Беріть приклад з Товариша Беніто і Товариша Вільми.

Товариші Беніто і Вільма були одними з кращих синів міжнародного пролетаріату, одними з його найвидатніших вождів. Товариші Беніто і Вільма присвятили все своє життя експлуатованим і пригнобленим масам, організувавши під керівництвом Національного Демократичного Фронту і Філіппінської Комуністичної Партії на революційному шляху Народної війни, щоб здійснити Нову Демократичну Революцію, побудувати соціалізм і йти до світлого комунізму. Їхній світлий приклад слід широко поширювати всюди в міжнародному комуністичному русі, особливо для нових поколінь молодих революціонерів.

Товариші Беніто і Вільма, будучи ще дуже молодими, злилися з трудящими масами і відтоді повністю поклали своє життя на службу партії та революції таким чином, що їхні славні шляхи зливаються з історією революції на Філіппінах за останні 40 років.

У 1960-х роках, під впливом Великої Пролетарської Культурної Революції в Китаї, великої боротьби між марксизмом і ревізіонізмом, товариші Беніто і Вільма під керівництвом товариша Хосе Марія Сісона стояли в перших рядах міжнародного пролетаріату і, хоч і мало, взяли на себе свою історичну відповідальність, беручи на себе все більшу відповідальність серед партійних кадрів у різних регіонах країни.

Під час Другого руху виправлення (1992-1998) товариші Беніто та Вільма грали вирішальну роль, борючись до смерті та перемагаючи ревізіонізм, який намагався заперечити марксизм-ленінізм-маоїзм і шлях Народної війни, щоб зробити Революцію нової демократії.

Протягом останніх трьох десятиліть товариш Беніто Тіамзон, як президент Виконавчого комітету Центрального комітету, очолював КПФ і НПА, він був високим лідером Філіппінської революції. Під його керівництвом були розгромлені одна за одною кампанії оточення та знищення імперіалізма та реакції, ревізіонізм не зміг підняти голову, а революція здобувала перемогу за перемогою. Під його керівництвом славний і непереможний прапор марксизму-ленінізму-маоїзму та народної війни непереможно майорить на Філіппінах, як факел пролетарської революції!

Шановні товариші,

Наприкінці 2022 року п’ятнадцять марксистсько-леніністично-маоїстських партій та організацій провели Об’єднану Міжнародну Маоїстську Конференцію. Її проведення означало стрибок у боротьбі за возз’єднання комуністів світу, з заснуванням нової міжнародної організації пролетаріату, Міжнародної Комуністичної Ліги – МКЛ, яка має вищу задачу надати імпульс світової пролетарської революції, боротися невпинно і сумлінно продовжувати просування в возз’єднанні всього МКР [Міжнародного Комуністичного Руху] гаслом «Об’єднуйтесь під керівництвом Маоїзму». За допомогою постійних двосторонніх та багатосторонніх зустрічей; кампаній і дій, що проводяться у світовому масштабі проти імперіалізму і всієї реакції та ревізіонізму, підтримки Народних Війн, що тривають, національно-визвольної боротьби та боротьби трудящих мас; на захист політв’язнів революціонерів; спільних заяв, дебатів та боротьби з двох ліній.

МКЛ пишається тим, що в її лавах складаються дві Комуністичні Партії, провідні Народні Війни, такі як Комуністична Партія Перу та Комуністична Партія Туреччини/Марксистсько-Леніністична. Крім того, партії та організації-члени МКЛ ведуть роботу з підготовки до початку Народної Війни у своїх країнах, переконані, що це наш головний внесок у світову пролетарську революцію.

З початку боротьби за заснування МКЛ, Народна Війна на Філіппінах і КПФ є яскравим джерелом натхнення для тих, хто відданий цій справі, сьогодні членів МКЛ. Сьогодні, коли ми отримали страшну звістку про смерть товаришів Беніто Тьямзона та Вільми Австрії, наші серця поринули у жалобу, а їхні імена назавжди вигравірувано золотими літерами на наших червоних прапорах. На знак поваги до їхньої славної пам’яті ми шанобливо та урочисто схиляємо наші голови та наші прапори.

МКЛ закликає всіх своїх членів, весь міжнародний пролетаріат і народи світу, всі антиімперіалістичні, демократичні та революційні організації віддати данину пам’яті героїчним Ка Беніто Тьямзону та Ка Вільме Австрії, засудити їхнє жахливе вбивство і запозичити їхній славний приклад.

Ми закликаємо весь Міжнародний Комуністичний Рух вивчити теоретичну роботу та практику товаришів Беніто Тьямзона та Вільми Австрії та поширити у всіх куточках світу гасло, висунуте Комуністичною Партією Філіппін: Світла пам’ять Ка Беніто Тьямзону та Ка Вільмі Австрії! Підняти високо червоний прапор Марксізму-Ленінізму-Маоїзму!

Ми впевнені, що КПФ перетворить цю тяжку втрату на ще більшу силу і що приклад товаришів Беніто та Вільми буде примножений новими поколіннями комуністичних бійців, кадрів, лідерів та революціонерів на Філіппінах та в усьому світі. Товариші Беніто та Вільма безсмертні!

Товариші Беніто Тьямзон та Вільма Австрія безсмертні!

Честь і слава товаришам Беніто Тьямзону та Вільме Австрії!

Хай живе Марксизм-Ленінізм-Маоїзм!

Хай живе Комуністична Партія Філіппін!

Хай живе Народна Війна!

Міжнародна Комуністична Ліга – МКЛ