Romanian: International Call for Actions

Download PDFPrint document

Proletari din toate țările, uniți-vă!

Apel internațional pentru acțiuni: „Cel care nu se teme de moarte îndrăznește să îl detroneze pe împărat”.

Trăiască războiul popular purtat de Partidul Comunist din India (Maoist), trăiască luptătorii eroici ai PCI (Maoist) care au atins nemurirea!

În contextul alegerilor reacționare ale vechiului stat indian și al campaniei de boicotare a alegerilor conduse de CPI (maoist), conform informațiilor publice disponibile până în prezent, 29 de combatanți revoluționari au fost uciși în Chhattisgarh. În numele Ligii Comuniste Internaționale, salutăm masele și combatanții care și-au imortalizat martiriul prin rezistență eroică.

În numele Ligii Comuniste Internaționale, facem apel la acțiuni internaționale – în perioada 26 aprilie – 4 mai 2024 – cinstind memoria luptătorilor eroici căzuți și apărând războiul popular din India!

Suntem mândri să îi considerăm pe luptătorii Armatei Populare de Gherilă de Eliberare (PLGA), care au căzut în această luptă glorioasă, ca parte a mișcării comuniste internaționale, ca fiind martirii noștri.

Salutăm cu căldură conducerea și cadrele PCI (Maoist), luptătorii din Armata Populară de Gherilă de Eliberare și pe țăranii săraci care susțin războiul popular purtat sub conducerea PCI (Maoist), în ciuda agresiunii brutale a statului fascist indian.

Statul fascist indian și-a intensificat recent atacurile asupra zonelor de gherilă și a dezlănțuit un val de teroare împotriva țăranilor săraci cu ajutorul grupurilor paramilitare și al forțelor sale armate regulate. Statul fascist indian a desfășurat operațiuni similare în trecut pentru a pune capăt războiului popular al maoiștilor. Dar de fiecare dată aceste atacuri contrarevoluționare au fost zădărnicite cu ajutorul Armatei Populare de Gherilă de Eliberare (PLGA), condusă de PCI (Maoist), și al populației locale, cu prețuri enorme.

Statul fascist indian dorea să obțină rezultate prin valuri de teroare contrarevoluționară, mobilizând mari forțe militare și grupări paramilitare precum Sendra și Salwa Judum, în care au fost masacrați peste două mii de indigeni între 2005 și 2009, apoi „Operațiunea Vânătoarea Verde” între 2009-2017 pentru a zdrobi PCI (Maoist). După înfrângerea Operațiunii Vânătoarea Verde, în mai 2017 a fost anunțată o nouă campanie contrarevoluționară, Operațiunea Samadhan pentru cinci ani, Operațiunea Prahar pentru 2020-2021, dar de fiecare dată PCI (Maoist) a reușit să reziste acestor valuri de atacuri contrarevoluționare cu sprijinul poporului.

În ianuarie 2024, statul fascist indian a lansat din nou un val masiv al ofensivei militare contrarevoluționare. Mii de polițiști, soldați și paramilitari au fost mobilizați în zonele de operațiune.

Într-un comunicat de presă datat 1 ianuarie 2024, Biroul Regional Central al Comitetului Central al PCI (Maoist) a lansat un apel la sensibilizarea opiniei publice și la proteste împotriva planului de ofensivă contrarevoluționară a statului indian numit „Operațiunea Kagar”. În comunicatul intitulat „Înfrângerea Operațiunii Kagar” se spunea: „În cadrul reuniunilor la care au participat primul ministru al statului indian, ministrul de interne, miniștrii șefi, șefii poliției, oficiali ai serviciilor de informații și forțele paramilitare, s-a decis mobilizarea tuturor forțelor pentru anihilarea completă a maoiștilor în vederea creării unei „Noi Indii” până în 2047″, indicând semnificația atacului lansat de statul fascist indian.

La 16 aprilie 2024, prețul ridicat plătit de martiri în lupta dintre Armata de Gherilă pentru Eliberarea Poporului și forțele statului fascist indian ne arată că statul fascist indian nu-și va atinge obiectivele nici de această dată, la fel ca în valurile anterioare de operațiuni contrarevoluționare. Luptătorii Armatei Populare de Eliberare de Gherilă (PLGA) care duc un război popular sub conducerea PCI (Maoist) și masele asuprite și sărace din regiune vor învinge acest val de teroare fascistă cu orice preț.

În numele Ligii Comuniste Internaționale, reafirmăm, ca o precondiție a înțelegerii noastre a solidarității internaționale, că vom sprijini lupta eroică a PCI (Maoist) cu toate mijloacele de care dispunem și că vom considera războiul popular din India ca fiind propria noastră luptă.

Condamnăm cu fermitate operațiunile teroriste fasciste ale statului fascist indian împotriva PCI (Maoist), a Armatei de Gherilă pentru Eliberarea Poporului și a popoarelor din regiune. Facem apel la publicul revoluționar și progresist pentru atenție și sprijin.

Luptătorii Armatei de Gherilă pentru Eliberarea Poporului (PLGA) sunt nemuritori!

Trăiască războiul popular condus de PCI (maoist)!

Trăiască marxism-leninism-maoismul!

Trăiască solidaritatea internațională!

Liga Comunistă Internațională
23 Aprilie 2024